Snabbare hemsida

En snabbare hemsida är inte bara trevligt för besökaren, det ger dig även fördelar hos sökmotorerna. Eftersom de flesta sökmotorer värnar om den bästa användrupplevelsen så hamnar du högre upp i resultaten om du har en snabb hemsida.

Hur får jag en snabbare hemsida?

Det finns många olika sätt att öka hastigheten på din hemsida. Man kan börja med att göra ett hastighetstest med GTmetrix för att ta reda på hur snabb eller långsam hemsida man har. Där får man även en checklista på saker som går att förbättra.

Cache

Det första steget till en snabbare hemsida är att använda cachning av innehållet på din hemsida. Det innebär att en komprimerad kopia av din hemsida sparas i minnet för att snabbare kunna ladda sidan.

Minify

På din hemsida används oftast olika scripts för att ge hemsidan extra funktionalitet. Dessa scripts laddas oftast externt. Genom att ”minifiera” dessa scripts förkortas inläsningstiden avsevärt.

CDN

CDN eller ”Content Delivery Network” är ett nätverk av flera olika servrar som lagrar innehållet på din hemsida i ett komprimerat format. På detta sätt hämtas alltid innehållet på snabbast möjliga sätt.

Behöver du hjälp?

Ovanstående exempel är endast en bråkdel av alla åtgärder som kan utföras för att få en snabbare hemsida. Pixelbruket optimerar din befintliga hemsida för att uppnå snabbast möjliga resultat. Pixelbruket utför optimeringen till en fast engångskostnad.